Петър Аврамов с национален приз "За цялостен принос в развитието на българското застраховане" на Фондация "Проф. д-р В. Гаврийски" за 2020 г.

05 Октомври 2020 13:01
Петър Аврамов с национален приз
Петър Аврамов, зам. председател на Съвета на директорите на „ЗД Евроинс” АД и председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД е носителят на националния приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане” в двадесет и второто издание на традиционните национални, персонални награди на Фондация „Проф. д-р В. Гаврийски” 2020 г.

Г-н Аврамов притежава над 30-годишен професионален опит на висши ръководни длъжности в областта на застраховането. Той започва кариера си в „ДЗИ” - Видин където дълги години е главен директор. Г-н Аврамов е дългогодишен председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „HDI Застраховане” АД, част от водещата немска застрахователна и презастрахователна група TALANX в периода 2002 г. - 2015 г. Той е председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на „ЗД Евроинс” АД в периода 2015 г. -2020 г. В продължение на 10 години г-н Аврамов е дългогодишен председател на Контролния съвет на Aсоциацията на българските застрахователи (АБЗ), както и член на Управителния съвет на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи (НББАЗ) в периода 2011г.- 2018 г. 

Понастоящем г-н Аврамов е зам. председател на Съвета на директорите на „ЗД Евроинс” АД, председател на Надзорния съвет на „ЗД ЕИГ Ре” АД и член на Управителния съвет на Гаранционния фонд (ГФ). Той е дългогодишен член на Управителния съвет на Българската федерация по баскетбол (БФБ), както и зам. председател на Арбитражната комисия към БФБ в два поредни мандата. Г-н Аврамов е президент на най-стария Ротари клуб в България – „Ротари Клуб София.

„Радостни сме, че статуетката на Богинята на победата „Нике” и значката с лика на Патрона на Фондацията се връчват на заслужили и утвърдени специалисти и мениджъри в българското застраховане и осигуряване. Това са лица, които в хода на годините със своите професионални, иновативни и лидерски качества, с креативен дух, експертиза, почтеност, хуманност и позитивни нагласи за интелигентно надграждане са допринесли изключително много за европейската промяна и развитието на модерното предприемачество, в аспекта на приоритетите, бизнес средата и градивните ценности на бъдещето.”- сподели проф. Нено Павлов, председател на УС на фондация „Проф. д-р В. Гаврийски“.

Останалите носители на националния приз на фондация „Проф. д-р В. Гаврийски“ за 2020 г. са както следва:

Национален приз „За цялостен принос в развитието на българското застраховане”

проф. д-р. Стоян Проданов - Изпълнителен директор на ЗД „Бул Инс” АД и Ръководител катедра „Финанси” в Стопанска академия – Свищов.
Национален приз „За цялостен принос в развитието на българското осигуряване”

Мирослав Маринов - Изпълнителен директор на Пенсионно-осигурителна компания ”Доверие” АД.
Национален приз „За цялостен принос в развитието на посредничеството в застраховането”

Михаил Антонов - Управител на Застрахователен брокер „АВВИ” ООД.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ