Застрахователно дружество Евроинс АД дари 90 монитора на фондация Благотворител

16 Октомври 2020 18:21
Застрахователно дружество Евроинс АД дари 90 монитора на фондация Благотворител
„ЗД Евроинс” АД  дари 90 монитора на фондация „Благотворител”, с които ще се подпомогне учебния процес на ученици от държавни училища и институции за отглеждане на деца, лишени от родителски грижи на територията на цялата страна.

Дарението е продължение на дългосрочната съвместната дейност между „ЗД Евроинс” АД и фондация „Благотворител”, насочена към образованието и развитието на българските деца. През настоящата година дружеството подкрепи конкурса „Млад благотворител” - конкурс за проект за благотворителна инициатива на ученици от  5-и  до 12-и клас от училища в цялата страна. Класираните на първите пет места проекти получават финансиране за реализацията им.

„Ние от „ЗД Евроинс” АД, като социално отговорна компания, осъзнаваме своя ангажимент към обществото и се стремим да даваме своя принос за развитието му, както в икономически, така и в социален аспект. Регулярно инвестираме средства и човешки ресурси, в лицето на нашите служители, в подкрепа на редица благотворителни и социални инициативи.

Най-много средства отделяме за различни каузи, свързани с образованието и развитието на децата, и най-вече за деца в неравностойно положение, тъй като те имат най-голяма нужда”, сподели Десислава Еленкова, мениджър „Маркетинг и комуникации” на дружеството.

„Като представител на фондация „Благотворител”, изказвам нашата благодарност за направените дарения. Много по-силно е посланието и реализацията на каузите, когато дарителите са съпричастни и ги припознават като свои.

В благотворителните каузи на учениците, които се случват през тази година, има много светли и хубави моменти в грижа за природата и за възрастни и нуждаещи се хора.

Полученото днес дарение на мониторите, ще позволи на пет училища и една организация, която полага грижи за ученици, лишени от родителски грижи, да обновят залите си за компютърни технологии и ще направи условията на работа на децата по-приятни и щадящи зрението.

Споделеното доверие между фондацията и „ЗД Евроинс” АД е възможност да се реализират успешно проектите ни и да дадем шанс на учениците да го умножат, допринасяйки с идеи, доброволчество и отдаденост”, сподели Станислава Рашева, председател на Управителния съвет на фондация „Благотворител”.

Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ