Съвети за начинаещите при спортните залози

01 Април 2021 10:08
Съвети за начинаещите при спортните залози
В последните няколко години спортните залагания безспорно са в разцвет. Тъй като . спортните залагания вече са законни в много държави, милиони спортни фенове се стремят да навлязат на пазара за залагания за първи път. Но откъде да започнете, ако не сте запознати с правилата на играта?

На първо място трябва да сте добре подготвени, макар и начинаещи в залозите. Запознайте се със статистиките, следете любимите си спортове, отбори и спортисти отблизо, не подминавайте прогнозите за мачовете, анализите и новините. Но има и още.

Фаворити срещу аутсайдери

Когато тръгнат залаганията в дадена игра, първото нещо, което виждаме, е кой отбор е фаворит и кой аутсайдер. Фаворит е отборът, който се очаква да спечели играта, докато аутсайдерът се очаква да загуби. Тук трябва да имате тънко познаване на материята и голяма доза шанс, за да успеете.

Има два основни начина да заложите на фаворит или аутсайдер

Първият е спредът за точки, който е залог върху победата. Залогът върху фаворит "дава" точки, докато аутсайдерът "получава" точки. Налични са спредове за всички спортове, но те се използват предимно при залагане на спортове с по-висок резултат като футбол и баскетбол.

Вторият начин да заложите на фаворит или аутсайдер е на паричната линия. Това се основава единствено на това кой отбор ще спечели играта. Тъй като се очаква фаворитите да спечелят, вие поемате повече риск, когато залагате на тях.

Паричните линии са достъпни за всички спортове, но те се използват предимно при залагане на спортове с по-нисък резултат като бейзбол, хокей и футбол.

В допълнение към определянето на победител между фаворит и аутсайдер, трябва да се определят общия брой точки, вкарани в игра от двата отбора взети заедно. Това се нарича общ или над /под. Тогава залагащите могат да залагат дали играта ще надвиши или не общата сума.

Данъкът на букмейкъра

За да улучите правилния резултат, който ще ви донесе печалба, трябват известни умения и познания, както и голяма доза късмет, които могат да ви помогнат много при спортните ви залози. Букмейкърите поставят „данък“ върху всеки залог, който обикновено се нарича „vig“ („vigorish“). Това е комисионната, която трябва да платите на букмейкъра, за да приемат вашия залог. Тук винаги трябва да рискувате повече за фаворит, отколкото бихте спечелили при залог за аутсайдер.

Как да направите залог

С легализираните спортни залагания, както и с развитието на интернет и технологиите, става все по-лесно да залагате на спорт, дори да сте начинаещи, стига да имате излишни пари, разбира се.

При това е добре да сте наясно колко пори можете да рискувате в дадена игра, но доброто правило е да рискувате само това, което можете да си позволите да загубите. Спортните залагания са маратон, а не спринт.

Добре е да залагате една и съща сума за всяка игра и да рискувате само 1% до 5% от вашия банкрол на игра, за да не фалирате без време.

Подобно на акциите на Уолстрийт, пазарът на спортни залагания е променлив. През целия ден букмейкърите ще коригират коефициентите в зависимост от действията, които предприемат, и други новини, като контузии, картони, дори атмосферни условия.

Затова специалистите съветват, когато правите спортните си залози, да търсите именно букмейкъри с високи коефициенти.

Идентифицирайте силните и слабите си страни

За да залагате успешно, идентифицирайте първо силните и слабите си страни като играч и определете бюджета си за залагане. Следете всичките си залози за всеки спорт, където сте играли. Определете примерно дали сте по-успешни на футбол, баскетбол, хокей или някой друг спорт и наблегнете в тази посока, за да имате краен успех и добри финансови постъпления от залозите си.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ