GAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколение

01 Септември 2021 16:29
GAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколение
GAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколениеGAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколениеGAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколениеGAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколениеGAZ Group идва в България с GAZelle NN - лекотоварни автомобили от изцяло ново поколение
След няколко месечни преговори с известния руски бранд, лекотоварните автомобили GAZelle NN ще бъдат предлагани чрез „Авто Юнион“ АД и дъщерното дружество на автомобилния холдинг, „Ауто Италия“ ЕАД, като първите доставки се очакват в края на месец септември и началото на октомври. Краткосрочната стратегия на компанията е да развие дилърска мрежа на марката в цялата страна и да покаже потенциала на руските машини, в които се помещава немски двигател.

Ситуацията на световните пазари и недостига на ключови чипове, необходими за създаването на един автомобил, се отразят на производството и недостатъчните количества на пазара. Благодарение на това, че заводът на GAZelle не е засегнат от световната криза, поръчките ще бъдат изпълнявани много бързо, без нормалните за сегашната ситуация забавяния.

Създадени за предимно тежките условия за Русия и Великата степ, тези товарни автомобили са проектирани, така че издръжливостта и надеждността на компонентите да е приоритет. Но с настъпването на новия век и все по-голямата свързаност в световен мащаб, производителят осъзнава и разликите между желанията на различните клиенти. Именно заради това добавя модерни технологии, за да предложи повече комфорт и силно конкурентен автомобил, подходящ за множество бизнеси.

Дизайнът на обновения автомобил GAZelle NN е вече по-дързък и сложен, запазвайки разпознаваемостта на фамилията GAZelle и прибавяйки необходимия набор новости.

Двигателят е от екологичен клас EURO-6. Разработен от Volkswagen и многократно използван и тестван в широка гама от леки и товарни автомобили.

• Модел на двигателя: ЕА189 2.0 TDI
• Тип на двигателя: дизелов двигател с турбокомпресор и интеркулер
• Максимална мощност, kW (к.с.) при честота на въртене на коляновия вал: 100kW (136 к.с.) и 340 Нм при 3500 об/мин
• Максимален въртящ момент: 340Нм @ 2000 - 3500 об/мин
• Брой и разположение на цилиндрите: 4 редови
• Екологичен клас: EURO-6D

Нова 6-степенна механична скоростна кутия, проектирана и разработена за работа със значителни товари на дълги разстояния, която позволява намаляване на разхода на гориво с до 13%. Значително намалява натоварването и износването на двигателя, като по този начин удължава живота му. Натоварен автомобил може да започне движение, ако е с 6-степенна механична трансмисия, от 2-ра предавка.

GAZelle NN е нещо повече от нова лекотоварна моделна гама – тя ще бъде основоположник на ново поколение автомобили GAZ. Платформа за по-нататъшно разработване на нови модели и версии на гъвкави, надеждни и икономични лекотоварни автомобили.

Накратко: немски двигател, нова платформа, съвременни технологии, повече издръжливост. А за проявяващите интерес – атрактивни цени чрез предприемерни продажби ще бъдат предлагани от „Ауто Италия“ ЕАД до края на септември.

Базовите цени започват от 29 900 лв. без ДДС като допълнителното оборудване, което може да се поръча включва климатик, електроуправляеми външни огледала, въздушна възлгавница за пасажерите до водача, автопилот (cruise control), аудио с USB и управление от волана, задни врати с 270° ъгъл на отваряне, 'LED Matrix' предни светлини, LED фарове за мъгла, атермично стъкло, защитно покритие на пода на товарния отсек, комфортен пакет за шофьора и други.

Емисии WLTP

 

СО2 емисии

Разход на гориво

Ниска стойност

372,04 г/км

14,161 л/100 км

Среден

301,85 г/км

11,492 л/100 км

Висока стойност

312,48 г/км

11,896 л/100 км

Изключително висока

396,40 г/км

15,088 л/100 км

Комбиниран

348,00 г/км

13,247 л/100 км

Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ