Красимира Макавеева с наградата на публиката на конкурса за поезия „Есин Керим“

02 Ноември 2021 11:26
Красимира Макавеева с наградата на публиката на конкурса за поезия „Есин Керим“
Носител на Наградата на публиката на конкурса за поезия „Есин Керим тази година е Красимира Макавеева (на снимката). Тя е автор на четири стихосбирки и носител на няколко престижни литературни награди. В конкурса служителката на Еврохолд България участва с последната си книга „Без(Д)умие“.

Антон Баев пък спечели голямата награда за своята книга „Меланхолии“.

Финалът на конкурса трябваше да се проведе в класическия си формат на 22 октомври в салона на Народно читалище „Родопска искра 1880“ в гр. Чепеларе, но заповед на здравния министър, в сила от 21.10.2021 г., осуети това и наложи като единствен вариант превеждането на финалния етап онлайн, със съответното удължаване на срока предвид новите обстоятелства.

Онлайн-гласуването за Наградата на публиката започна на 25 октомври и продължи до 31 октомври включително. Победителката Макавеева събра цели 836 гласа - със 150 повече от подгласника си.

Победителят беше определен на база получени „харесвания“ от посетители в албума на конкурса в страницата на Община Чепеларе в социалната мрежа Фейсбук, надлежно документирани с екранни снимки и преброени от комисия.
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ