Професия Типстър – какво представлява това?

24 Ноември 2021 17:34
Професия Типстър – какво представлява това?
Типстърът е човек, който предоставя информация за изхода от дадено спортно събитие на своите клиенти или потребители. Тази информация най-често се разпространява чрез уебсайтове, блогове, фейсбук, както и чрез канали като Viber, WhatsApp, Telegram и други. Откакто залаганията преминаха основно в онлайн сайтовете търсенията на futbolni prognozi се увеличаха многократно и нета се заля с такъв тип услуги.

Основната разлика между типстър и гемблър е, че типстърът предоставя прогнозите, но не е задължително да се възползва от тях, докато гемблър или бетър се нарича човекът, който залага реални парични средства. Разбира се, в голяма част от случаите тези професии вървят ръка за ръка и са като двете страни на една и съща монета, но всичко това е избор. Можем съвсем спокойно да сме едното без другото.

В повечето случаи типстърите се специализират в определен спорт. Могат да предоставят прогнози за баскет, футбол, тенис, крикет и много други. Колкото по тесен е фокусът на даден професионалист, толкова по-точни и аргументирани би трябвало да бъдат неговите предвиждания. Ако един човек отговаря за „Прогнози за хокей, бадминтон и бейзбол“, колкото и да разбира и да следи тези спортове, то той няма как да има толкова дълбок поглед върху всеки един от тях, да не говорим за всяко едно отделно състезание или лига. Когато обаче истински професионалист предоставя своите прогнози то това би трябвало да звучи по следния начин например „Прогнози за Английски футбол – Висша лига и Чемпиъншип“ (като към това бихме могли да добавим и ФА къп и купа на лигата). В натоварените моменти от сезона ще има по 20+ събития от тези турнири на седмична база, но все пак това е нещо, което би могло да бъде следено изцяло от 1 човек. Той би могъл да гледа голям процент от тези събития, а от останалите да извлече най-важното от репортажи и анализиране на статистика. За да сме истински професионалисти в дадена сфера, то трябва да сме тясно специализирани, за да можем да изпипаме и най-малкия детайл на услугата, която предоставяме. Един от българските онлайн типстъри в лицето на Футболни-Прогнози.Бг, следва именно тази добра практика – всеки от експертите, работещи за този проект, отговаря за от една до три лиги/първенства, в които наистина се е гмурнал в дълбочина. Благодарение на това потребителите на услугата получават обосновани прогнози, базирани на множество солидни фактори, при това напълно безплатно.

Типстърите се класифицират още и на платени и безплатни. В повечето случаи, когато един човек стои зад идеята тогава става въпрос за платени предвиждания, тъй като това е голяма инвестиция по отношение на време, а и особено ако говорим само за типстър, а не за типстър-гемблър, то все пак отнякъде трябва да се добиват и доходи. Когато иде реч за проект, и когато цял един екип стои зад това, прогнозите биха могли да бъдат както платени, така и напълно безплатни, в зависимост от бизнес модела. Ако услугата е наистина качествена няма нищо лошо в това тя да е платена, обаче това, че плащаме за нещо, не винаги означава, че то е по-добро от безплатното. Така че внимавайте много при избора си на доставчик на предвиждания и се убедете, че ако ще изваждате от собствения си джоб, за да получите подобна услуга, то тя наистина трябва да си заслужава. Нашият съвет тук е да изберете типстър-гемблър, който да ви снабдява с прогнози. Това е така, защото тези хора монетизират от своите собствени прогнози и са отговорни за тях и пред самите себе си. Чистите типстъри не отправят залози, а пък чистите гемблъри не могат да предоставят такова качество на предвижданията. Също така когато говорим за този хибриден вариант, често става въпрос за екип от професионалисти, които стоят обединени зад някаква идея или проект, което е белег за устойчивост и звучи като нещо, на което бихме могли по-лесно да се доверим.

В световен мащаб дори има компании, които предоставят услугата да поставят залозите от името на своите клиенти и да получават комисионна от печалбите. Нещо подобно на трейдинг-консултантите, само че по отношение на спортни залози. Ако ще правим обаче нещо на подобно високо ниво, то трябва да имаме доста солидна банка, която да можем да предоставим за игра – говорим за 6+ цифрени числа.

Ако искаме да бъдем професионалисти в нещо, е добре да почерпим добри практики от тези, които вече са постигнали нещо в сферата. Много е трудно да разчитаме само на себе си и затова е важно да изберем верен партньор, който в зависимост от възможностите и желанията ни, да предоставя прогнозите и модела на залагане, от които имаме нужда.  
Други новини

Този уебсайт ползва “бисквитки”, за да Ви предостави повече функционалност. Ползвайки го, вие се съгласявате с използването на бисквитки.

Политика за личните данни Съгласен съм Отказ